Read More
Straipsniai

VYRŲ PĖDŲ PRIEŽIŪRA

Žmogaus pėdos kasdien daugybę kartų stukteli žemės paviršių. Suaugęs žmogus per dieną vidutiniškai žengia apie 5000 žingsnių, taigi pėdos būna išsekusios, prakaituotos, šiurkščios, skeldėjančios ir dažnai skleidžiančios ne itin malonų kvapą.

Nors sveika pėdų oda galime pasirūpinti ir namuose, tačiau reguliarus apsilankymas pas pedikiūro specialistą užtikrina, kad tai darome teisingai.

Vyrai vis dar sudaro nedidelę grožio salonų klientų dalį, tačiau jų skaičius nuolat auga. Pasaulinė rinkos tyrimų bendrovė nurodo, kad ypač didėja 18 – 34 metų amžiaus salonų lankytojų vyrų skaičius.

Žemiau pateikiami keli naudingi patarimai, kaip geriau aptarnauti klientus vyrus grožio salonuose ir suprasti kai kurias būtent vyrų pėdų problemas, su kuriomis galite susidurti.

1. SUSTORĖJĘ, GRYBELINĖS INFEKCIJOS PAŽEISTI NAGAI

Nors su kojų nagų grybeliu susiduria ir vyrai, ir moterys, vyrai yra linkę nekreipti dėmesio į pasikeitusią nagų spalvą bei nago plokštelės sustorėjimą ir neįvertina galimos grėsmės.

Kasdienis batų avėjimas, o vėliau sunkios treniruotės, kurių metu kojos įspraustos į sportinius batelius, visa tai gali skatinti pėdų prakaitavimą ir nagų grybelio atsiradimą. Nagų grybelis dauginasi tamsioje ir drėgnoje aplinkoje ir jį dažniausiai pastebime tik tuomet, kai pažeidžiamas visas nagas.

Su šia atsparia infekcija kovoti itin sunku, nes ji glūdi nago guolyje. Footlogix Nail Tincture Spray – Purškiama Tinktūra gali padėti susidoroti su šia infekcija.

2. TARPUPIRŠČIŲ MACERACIJA

Dažnai, susidūrus su nagų grybeliu, gali pasireikšti tarpupirščių maceracija. Kasdien mūvint kojines ir avint batus, drėgmė sulaikoma tarpupirščiuose ir gali išprovokuoti odos pažeidimus.

Priklausomai nuo kūno lankstumo bei įprastos pėdų priežiūros rutinos, klientas vyras ne visada gali ir nori įvertinti savo odos tarp pirštų būklę arba apskritai nežino, kad ši vieta gali būti pažeista.

Jeigu kliento tarpupirščiuose pasireiškė maceracija, perspėkite jį, kad ši pėdų vieta privalo būti švari ir sausa. Apie pėdų grybelį signalizuoja ir atsiradęs nemalonus kvapas, taigi klientui būtina rekomenduoti Footlogix putas Besilupančiai Pėdų Odai – Footlogix Peeling Skin Formula.

3. PĖDŲ KVAPAS

Nemalonus pėdų kvapas gali būti grybelinės infekcijos ar gausaus prakaitavimo ženklas. Jei pajutote, kad vyrų pėdos skleidžia aitrų kvapą, būtinai apžiūrėkite odą tarpupirščiuose, nagus bei kulnus.

 

Pastebėjus pėdų grybelio požymius, atsižvelgiant į infekcijos vietą, rekomenduokite tinkamą priemonę problemai spręsti. Nagų grybelio priežiūra labai skiriasi nuo grybelio tarpupirščiuose priežiūros.

 

Būtina atkreipti dėmesį į avalynę. Jei vyras retai keičia kojines ar avi tuos pačius batus kiekvieną dieną, tuomet kovoti su pėdų grybeliu ir kvapu itin sudėtinga.

Footlogix Foot Fresh – Purškiamas skystis pėdoms nuo prakaitavimo ir Footlogix Shoe Fresh – Avalynės dezodorantas – tai priemonės, kurias galite rekomenduoti ir jos tikrai padės! Šių priemonių sudėtyje yra Arbatmedžio Aliejus, kuris turi dezinfekuojamųjų savybių, naikina blogąsias bakterijas ir neutralizuoja aitrų pėdų kvapą. Foot Fresh Spray turi vėsinančios mėtos, kuri gaivina pėdas po ilgos dienos. Reikia purkšti ant kojų ar į batus kiekvieną dieną arba taip dažnai, kaip reikia ir leisti išdžiūti. Footlogix® Shoe Fresh galima purkšti ant dažnai liečiamų sportinės įrangos paviršių, jogos kilimėlių ar kitų daiktų, kurie sugeria nemalonius kvapus.

4. ŠIURKŠTŪS, SURAGĖJĘ KULNAI

Dėl ilgalaikio būvimo batuose, kulnai tampa šiurkštūs ir suragėję. Tai dažna varginanti vyrų pėdų būklė, kuri tik patvirtina kaip apleista gali būti pėdų oda.

Pėdos turi atlaikyti mūsų kūno svorį ir nuolatinę batų trintį į kulnus, taigi sausi kulnai galiausiai suskyla.

Daugelį kietų, suragėjusių kulnų negalima sutvarkyti vieno apsilankymo pas pedikiūro specialistą metu. Tokiems kulnams reikia nuolatinės priežiūros namuose.  Footlogix Callus Softener – Nuospaudų Minkštiklis – tai pirmas žingsnis, švelnios pėdų odos link. Geriausi rezultatai pasiekiami, naudojant kartu su Footlogix pedikiūro lopetėle.

Viršuje paminėti tik kelios iš galimų vyrų pėdų odos problemų. Didžiausias skirtumas tarp vyrų ir moterų šiuo klausimu yra jų sąmoningumo lygis. Todėl labai svarbu įrodyti vyrų auditorijai, jog kasdieniai pėdų priežiūros įpročiai daro didelę įtaką bendrai organizmo būklei.

Read More
Straipsniai

PREMIUM KLASĖS PROFESIONALŪS FOOTLOGIX® ĮRANKIAI PERKELS PEDIKIŪRO PASLAUGAS Į AUKŠTESNĮ LYGMENĮ

Pėdų priežiūros specialistams tenka ypatinga atsakomybė t. y. įvertinti pėdų būklę ir žinoti, kaip veiksmingai spręsti pėdų odos problemas. Būtent todėl Footlogix® pirmenybę visada teikia švietimui bei mokymui. Footlogix® pelnytai užsitarnavo  puikią reputaciją kaip kompanija, pasiekusi veiksmingų pokyčių profesionalioje pėdų priežiūros srityje, mokydami pedikiūro specialistus “kaip ir kodėl” prižiūrėti pėdų odą ir nagus.

Footlogix® pripažįsta, kad profesionali pėdų priežiūra, tai ne tik pažangiausios priemonės pėdoms.  Norint pasiekti ilgalaikių teigiamų pėdų odos pokyčių, reikalingi geriausi, profesionaliai procedūrai skirti įrankiai. Profesionalų įrodyta, kad Footlogix® pedikiūro įrankiai padidina procedūros efektyvumą ir pagerina rezultatus. Išvada: laimingi, ištikimi klientai, kurie džiaugiasi gražiomis ir sveikomis pėdomis!

Footlogix® aukščiausios kokybės profesionalių įrankių komplektas leidžia pėdų priežiūros specialistams užtikrinti efektyvų pėdų problemų sprendimą nuo kulnų iki pirštų galiukų.

GERIAUSI ĮRANKIAI. GERIAUSI REZULTATAI.

Jei galvojate, kad visi pedikiūro įrankiai vienodi, galvokite dar kartą. Footlogix® įrankiai pareikalaus kiek daugiau išlaidų, tačiau šių priemonių kokybė ir ilgaamžiškumas yra ekonomiškiau nei vienkartinių ar plataus vartojimų įrankių pirkimas.

Ne visi įrankiai pagaminti vienodai. Pavyzdžiui, abejotinos kokybės įrankius gali sugadinti autoklavas. Jei įrankiai gaminami iš ne itin aukštos kokybės metalo, gali prasidėti korozija, kuri pasireiškia spalvos pakitimu ir dažnai painiojama su rūdimis.

Footlogix® įrankiai gaminami iš aukščiausios kokybės Solingen nerūdijančio plieno.

Kiekvienas įrankis yra ergonomiško dizaino, ypatingai tikslus ir labai patvarus – pajėgus atlaikyti nuolatinį plovimą muilu ir vandeniu, pamerkimą į dezinfekcijos tirpalą ir netgi sterilizavimą sterilizatoriuose ar autoklavuose be jokių neigiamų pasekmių.

Footlogix® pedikiūro įrankiai naudojami kartu su profesionalų patikrintomis Footlogix® pedikiūro priemonėmis leidžia pedikiūro specialistams pasiekti stulbinamų pėdų odos pokyčių ir užtikrinti klientų pasitikėjimą.

FOOTLOGIX® PEDIKIŪRO ĮRANKIAI

Footlogix® Pedikiūro Lopetėle Profesionalams

Tai Footlogix® sėkmingas lyderis! Viena priemonė, kuri pakeičia visą profesionalią pėdų priežiūros procedūrą!  Footlogix® Pedikiūro Lopetėlė lengvas, dvipusis, daugiakryptis įrankis, kuris yra lengvai išvalomas, dezinfekuojamas ir sterilizuojamas. Tai lopetėlė, turinti daug pranašumų, lyginant su kitomis rinkoje esančiomis pėdų dildėmis: pagaminta iš tvirto nerūdijančio plieno, su išgraviruotu lazeriu paviršiumi.

Tai ypatingai patvari lopetėlė, kurioje nesikaupia mikrobai kaip kad lavos akmenėliuose ar kituose porėtuose paviršiuose. Šios lopetėlės ypatingas graviruotas paviršius leidžia dildinti pėdą įvairiomis kryptimis, nedraskant odos. Dezinfekuojama/sterilizuojama Footlogix® Pedikiūro Lopetėlė atlaiko iki 780 keičiamų vienkartinių priklijuojamų lopetėlės lapelių.

Footlogix® Pedikiūro lopetėlė kartu su Footlogix® Callus Softener (Nuospaudų minkštikliu) užtikrina veiksmingą ir nesudėtingą nuospaudų šalinimo procesą. Nuospaudas, suragėjusias odos vietas ir nagų odeles lengva panaikinti be jokio spaudimo.

FOOTLOGIX® NAGŲ KAMPŲ DILDĖ & ŠAUKŠTELIS ODELIŲ IŠVALYMUI:

Šis dvipusis įrankis profesionalams skirtas negyvos odos šalinimui nuo nago plokštelės bei įaugusių nagų tvarkymui. Su apvalia ir švelnia įrankio galvute lengvai išvalysite odos likučius nuo nago bei po nagu, pasieksite šoninius volelius. Siauras dildės galiukas idealiai tinka įaugusių nagų tvarkymui.

Footlogix® Odelių minkštiklis (Footlogix® Cuticle Softener No11) veiksmingai suminkština kietas odeles aplink nagus ir po laisvuoju nago kraštu, o įrankis leidžia greitai ir lengvai jas pašalinti.

PRECISION ĮRANKIŲ RINKINYS

Footlogix® priemonių rinkinyje yra 4 aukščiausios kokybės įrankiai, stilingame veganiškos odos dėkle.

  •  Footlogix® Kojų Nagų Žnyplės: ergonomiška žnyplučių forma, specialiai gaubti aštrūs ašmenys leidžia patogiai ir tiksliai nukirpti net storiausius kojų nagus. Tekstūruota rankena patogi rankose ir užtikrina saugų įrankio valdymą. “Užrakinama“ rankena užtikrina saugų žnyplučių laikymą.
  •  Footlogix® Žnyplės Įaugusiems Nagams: ergonomiška žnyplučių forma, itin smaili ašmenys ir tiesi kerpamoji dalis leidžia tiksliai nukirpti nagus ir pasiekti sunkiai pasiekiamus nago kraštelius. Dvigubos spyruoklės dėka įrankis tolygiai paskirsto apkrovą ir sumažina nuovargį darbo metu.
  •  Footlogix® Nagų Kampų Dildė & Šaukštelis odelių išvalymui: šiuo profesionalams skirtu dvipusiu įrankiu lengva išvalyti odelių likučius nuo nago plokštelės ir išlyginti nago kraštelius. Apvalus įrankio galiukas skirtas apynagių odelių šalinimui, suragėjusios odos po laisvuoju nago krašteliu ir kraštinių volelių valymui. Siaurasis įrankio galas skirtas suapvalinti aštrius nago kraštus.
  •  Footlogix® Dvipusė Nagų Dildė: ypatingai patvari, nerūdijančio plieno dildė turi aštrią ir švelnią pusę. Dildė skirta suteikti formą, žnyplutėmis sutrumpintiems kojų nagams.

Footlogix® Įrankiai: Privalumai

  •  Užtikrinti Patikimumą: aukštos kokybės įrankiai padidina efektyvų pėdų problemų sprendimą
  •  Veiksmingas pedikiūras padės pagerinti klientų pėdų būklę = KLIENTO LOJALUMAS
  •  Pasinaudokite Footlogix® mokymo programa, išmokite teisingai naudoti Footlogix įrankius ir perkelkite savo paslaugas į aukštesnį lygį.
Read More
Straipsniai

GRYBELIS TARP MŪSŲ

Profesionalios pėdų priežiūros poreikis ypač išryškėja užsikrėtus pėdų grybeliu. Grybelinė infekcija yra gana dažnas, tačiau suvaldomas pėdų odos susirgimas, kurio atsiradimo priežastis gali būti ypatingai sausa ir besilupanti oda. Daugelis žmonių bereikalingai kenčia nuo pėdų grybelio sukelto niežulio ar deginimo jausmo, simptomus maskuodami losjonais ir kremais, neįsigilindami į problemos esmę.

Ar atpažįstate pėdų grybelį? Ši odos problema ne visada matoma išoriškai. Skaitykite toliau ir sužinokite, kas yra pėdų grybelis, kaip jį atpažinti ir kokios Footlogix® priemonės yra skirtos kovai su šia liga.

Kas yra Pėdų Grybelis?

Yra trys grybelio rūšys: pelėsiniai grybai, mieliagrybiai ir tinea unguium. Kiekvienas iš šių grybelių yra randamas ant odos. Tačiau sveika oda suformuoja apsauginį odos barjerą, kuris saugo organizmą nuo infekcijų. Problemos prasideda tuomet, kai oda yra nesveika ar pažeista. Būtent tada grybelis patenka į organizmą, kur yra drėgna ir šilta t. y. ideali aplinka grybeliams daugintis.

“Tinea”- tai yra įprastas dermatofitų, grybų, kurie minta keratinu, terminas. Kadangi keratinas natūraliai aptinkamas odoje, plaukuose ir naguose, dažniausiai grybelinė dermatofitų infekcija pažeidžia paviršinį sluoksnį šiose srityse. Pavyzdžiui, tinea pedis (terminas, kuris yra pažįstamas daugeliui manikiūro/pedikiūro specialistų!) tai yra grybelinė pėdų odos infekcija, dermatofitinė infekcija arba tiesiog pėdų grybelis.

Bakterinės infekcijos skiriasi nuo grybelinių infekcijų. Bakterines infekcijas sukelia bakterijos ir dažnai apie tai byloja po nagu atsiradusios tamsiai žalios dėmės. (Daugelis  manikiūro/pedikiūro specialistų šias dėmes vadina “nago pelėsiu.”) Bakterinės infekcijos gali labai greitai tapti rimtų susirgimų priežastimi. Tokiais atvejais manikiūro/pedikiūro specialistas turi nedelsiant nukreipti klientą pasikonsultuoti su gydytoju.

Pėdų odos ir nagų būklės įvertinimas

Pėdų grybelis paprastai pasireiškia pėdų odos pleiskanojimu, lupimusi, trūkinėjimu bei niežėjimu. Grybelio pažeista oda gali tapti šiurkšti ir sueižėjusi, todėl dažnai galima supainioti su išsausėjusia oda. Susirgimui pažengus, pėdos gali skleisti nemalonų kvapą, ant odos gali atsirasti pūslių ar opų. Jeigu pažeidžiami kojų nagai, jie dažnai pagelsta, sustorėja, tampa trapūs ir gali pakilti nuo nago guolio.

Norint tinkamai įvertinti kliento pėdų būklę, svarbu ne tik žinoti visas galimas pėdų ligas bei jų simptomus, bet ir mokėti atpažinti sveikas pėdas ir nagus. Sveikas nagas visada yra prisitvirtinęs prie nago guolio, šiek tiek rausvos spalvos, skaidrus ir be jokių dėmelių ar spalvos pakitimų.

Jeigu nagas nėra sveikas, vertinimo metu turite atsižvelgti į ligos požymių visumą. Pvz.: vien todėl, kad nagas pakilęs nuo nago guolio (onycholizė), dar nereiškia, kad tai yra grybelinė infekcija. Jūs privalote taip pat įvertinti ar:

  • Ar nagas sustorėjęs ir/ar ant nago matomos rudos ar geltonos dėmelės?
  • Ar nagas yra trapus?
  • Ar nagai atrodo balkšvi, kiek ištrupėjusi nago plokštelė? Kai kada nagai būna tiesiog ypatingai sausi (keratino granuliacija), tačiau kartais tai gali signalizuoti apie grybelinę infekciją ant nago paviršiaus. Ar sustorėjusi nago plokštelė? Tai gali būti grybelinės infekcijos simptomas.
  • Ar po nago plokštele matomas pleiskanojimas? Jei taip, ar klientas kenčia nuo nagų psoriazės, kuri paveikia nagų ląstelių apykaitą ir dėl to atsiranda pleiskanojimas, bet tai nėra grybelinė infekcija.
  • Ar kojų nagai ar oda aplink nagus buvo kaip nors pažeisti, dėl ko galėjo patekti grybelinė infekcija?

Footlogix® priemonės, kovojančios su Pėdų grybeliu

Klientams, kenčiantiems nuo pėdų grybelio, Footlogix® rekomenduoja eilę priešgrybelinių ar antimikrobinių savybių turinčių priemonių, kurių dėka pasiekiami stulbinantys rezultatai. Pedikiūro specialistai gali drąsiai rekomenduoti šias pėdų priežiūros priemones naudoti namuose, nes jas saugu naudoti visiems, tame tarpe sergantiems diabetu, brandaus amžiaus bei imuninės sistemos sutrikimų turintiems klientams.

Susipažinkite su Footlogix® Anti-Fungal priemonių linija ir padėkite klientams pasirūpinti savo pėdų sveikata!

  • Footlogix® Putos besilupančiai pėdų odai, kenčiančiai nuo grybelinių susirgimų (Peeling Skin Formula Nr.7): šios priemonės sudėtyje yra Klotrimazolis ir nėra jokių drėkinančių odą ingredientų. Tai putos, specialiai skirtos drėgnos pėdų odos, linkusios į grybelinius susirgimus, priežiūrai.
  • Footlogix® Putos šiurkščiai pėdų odai (Rough Skin Formula Nr.7+): tai priemonė sukurta sausos, šiurkščios pėdų odos, kuri kenčia nuo paviršinių įtrūkimų, priežiūrai. Priemonės sudėtyje yra Klotrimazolis bei šlapalas (Urea) – ingredientas, kuris sulaiko drėgmę ir prižiūri sausus ir šiurkščius kulnus bei pėdas.
  • Footlogix® Purškiama tinktūra kojų nagams, turinti priešgrybelinių savybių (Anti-Fungal Toe Tincture Spray Nr.7T): ši unikali priemonė su Klotrimazoliu kovoja būtent su nagų grybeliu. Priemonės sudėtyje yra Pantenolio ir Avokado aliejaus, kuris grąžina “neišvaizdiems” nagams sveiką išvaizdą bei blizgesį.
Read More
Straipsniai

RINKINYS PĖDŲ PRIEŽIŪRAI NAMUOSE

Footlogix® priemonių liniją papildė priemonių, skirtų pėdų priežiūrai namuose, komplektas. Tai puiki galimybė pedikiūro profesionalams praplėsti mažmeninę prekybą ir paskatinti klientus įsigyti Footlogix® priemonių naudojimui namuose.

COVID-19 pandemija neabejotinai paveikė daugelio žmonių galimybę apsilankyti pas pedikiūro meistrą. Būtent tuomet Footlogix® atskuba į pagalbą. Footlogix® sukūrė naują priemonę, pakeičiant nuospaudų minkštiklio (Callus Softener) formulę ir pritaikant šią priemonę naudojimui namuose. Nuospaudų minkštiklis kartu su specialia pedikiūro lopetėle suteikia pėdoms veiksmingą drėkinančią ir minkštinančią procedūrą sausoms, šiurkščioms, suskeldėjusioms ir nuo nuospaudų kenčiančioms pėdoms.

RINKINYS PĖDŲ PRIEŽIŪRAI “AT HOME” - TAI PUIKI PEDIKIŪRO PROCEDŪRA NAMUOSE

Footlogix® Callus Softener nuospaudų minkštiklis yra saugios sudėties priemonė, kurios nereikia nuplauti vandeniu. Minkštiklis drėkina odą net po jo panaudojimo. Priemonės sudėtyje yra patikrinti, aukštos kokybės ingredientai unikalioje formulėje, kuri yra saugi visiems, net sergantiems diabetu, brandaus amžiaus klientams bei imuninės sistemos sutrikimų turintiems klientams. Kartu su Footlogix® dviejų pusių pedikiūro lopetėle galima veiksmingai ir saugiai prižiūrėti pėdas namuose tarpuose tarp profesionalių pedikiūro procedūrų.

AR ŠIS PRIEMONIŲ RINKINYS PĖDŲ PRIEŽIŪRAI PAKEIS PROFESIONALIAS PEDIKIŪRO PROCEDŪRAS?

Visiškai ne! Nuospaudų šalinimas namų sąlygomis niekada nepakeis apsilankymo pas profesionalą. Tačiau Footlogix® pripažįsta, kad ypač svarbu reguliariai rūpintis savo pėdomis namuose tam, kad pėdų oda būtų sveika ir graži. Ragindami klientus rūpintis pėdomis namuose tarpuose tarp profesionalių pedikiūro procedūrų, meistrai stiprins klientų pasitikėjimą Footlogix® priemonėmis ir skatins pastovių profesionalių procedūrų poreikį.

KAIP NAUDOTI PRIEMONES, ESANČIAS NAUJAME RINKINYJE FOOTLOGIX® ULTIMATE “AT HOME”?

Footlogix® rinkinys pėdų priežiūrai “At Home” gali tapti gelbstinčia pėdų priežiūros rutina namuose.

  • Užpurkšti nuospaudų minkštiklį ant švarios ir sausos pėdų odos 10cm atstumu;
  • Palaukti 3-5min, kol priemonė pilnai įsigers;
  • Su pedikiūro lopetėle pradėti poliruoti pėdą, kai oda išdžiūsta, tačiau lieka lipni. Nuospaudas ir šiurkščią odą pašalinti su grubia lopetėlės puse. Užbaigti odos poliravimą su švelnia lopetėlės puse. Jei reikia, procedūrą galima pakartoti;
  • Nuospaudų minkštiklio nereikia nuplauti, nes jo poveikis išliks po panaudojimo t. y. toliau drėkins odą;
  • Footlogix® lopetėlę lengva valyti – išplauti šepetėliu su vandeniu ir muilu;
  • Naudoti kiekvieną savaitę, kad pėdos būtų linksmos ir sveikos.
Read More
Straipsniai

KAIP PAŠALINTI SAUSĄ PĖDŲ ODĄ?

AR SAUSA PĖDŲ ODA YRA PROBLEMA?

Taip! Be abejo, šiurkšti, suskilinėjusi, sausa pėdų oda yra neišvaizdi ir kelia diskomfortą, tačiau tai nėra tik nedidelis nepatogumas. Nepasirūpinus, ypatingai sausa pėdų oda gali sukelti rimtų padarinių sveikatai, ypač tiems žmonėms, kurie serga cukriniu diabetu ir kurių sutrikusi kraujotaka.

Kaip šiek tiek sausa oda gali tapti rimtų susirgimų priežastimi? Sausoje odoje atsiranda mikro įtrūkimai, kurie daro neigiamą įtaką odos gebėjimui atlikti pagrindinę funkciją t. y. saugoti. Į šiuos pėdų odos smulkius įtrūkimus nereikėtų žvelgti kaip į nereikšmingą dalyką, mat dėl jų galima pasigauti bakterinę infekciją, virusą ar lengvai užsikrėsti grybeliu. Tokiu būdu padų odoje atsiranda opų ir lėtai gyjančių žaizdų. Nereta žaizdų infekcijos pasekmė yra amputacijos. Norint tinkamai apsaugoti pėdas nuo bakterijų, grybelių ar virusų, reikia pasirūpinti, kad oda būtų sveika, elastinga, nepraradusi drėgmės, be nuospaudų ir įtrūkimų.

SAUSOS PĖDŲ ODOS PRIEŽIŪRA

Norint tinkamai prižiūrėti sausą pėdų odą, labai svarbu naudoti priemones, skirtas sausai odai. Šios priemonės giliai prasiskverbia į suragėjusią odą ir aprūpina drėgme, bet ne aliejumi, kuris sausina pėdų odą. Veiksmingose sausai pėdų odai skirtose priemonėse gali būti veikliosios medžiagos, kurios sprendžia pagrindinę pėdų odos problemą (pvz. “atleto pėda”). Džiugu, kad Footlogix® sukūrė drėkinamąsias priemones pėdoms, kurios drėkina ir atstato ypatingai sausą pėdų odą bei leidžia odai atlikti visas gyvybiškai svarbias funkcijas.

Veiksmingiausias būdas pasirūpinti sausa pėdų oda yra pradėti nuo profesionalaus Footlogix pedikiūro. Tokio pedikiūro metu pedikiūro specialistas pamirkys sausas pėdas vonelėje, su nerūdijančio plieno lopetėle pašalins sausą odą (jei reikia) ir pateps pėdas tinkama Footlogix® drėkinamąja priemone. Pabaigoje pedikiūro specialistas rekomenduos Jums, kokią Footlogix sausai odai skirtą priemonę reikia naudoti namuose. Daugelis teigiamus pokyčius odoje pajus jau po pirmos priemonės naudojimo savaitės. Footlogix® priemonės sausai odai yra ypatingai veiksmingos. Būtent dėl to Footlogix® darbui renkasi daugelis grožio salonų daugiau nei 70-yje pasaulio šalių!

FOOTLOGIX® PUTOS SAUSAI ODAI

Footlogix® – sausos pėdų odos būklę gerinančios priemonės putų pavidalu, buvo sukurtos remiantis moksliškai pagrįsta „Dermal Infusion Technology®“ (DIT) technologija. Naudojant „Dermal Infusion Technology®“, atitinkamą pėdų odos problemą sprendžiančios veikliosios medžiagos greičiau ir giliau pasiekia pažeistas odos vietas. Priemonių poveikis pastebimas jau po kelių dienų. Footlogix® putos yra švelnios ir purios, jų sudėtyje nėra alkoholio, turinčio džiovinamąjį poveikį odai bei kvapiklių, kurie gali dirginti sausą odą. Visas Footlogix® priemones saugu naudoti sergantiems diabetu, brandaus amžiaus žmonėms ir tiems, kurių nusilpusi imuninė sistema.

Putas reikia švelniai supurtyti prieš naudojimą ir graikinio riešuto dydžio putų kiekį įmasažuoti į švarias, sausas pėdas du kartus dienoje (pirmas dvi savaites), o vėliau – vieną kartą per dieną. Ypač atidžiai įtrinti putas į kulnus ir pėdos pagalvėlę.

FOOTLOGIX® PRIEMONĖS SAUSAI ODAI

Footlogix siūlo keturias drėkinamąsias priemones, kurių kiekvienoje yra konkrečios veikliosios medžiagos ir skirtingos jų koncentracijos, kurių reikia būtent sausos odos problemoms spręsti. Jeigu pageidaujate patarimo, kurią iš keturių Footlogix® drėkinamųjų priemonių Jums geriausia naudoti, kreipkitės į savo pėdų priežiūros specialistą arba Footlogix® kompanijos atstovus Jūsų šalyje. Footlogix® su malonumu aptars Jūsų pėdos būklę ir patars, kurią priemonę įsigyti, kad pajustumėte akivaizdžius teigiamus pokyčius sausose pėdose.

1. Apsauginės putos pėdoms Nr. 1 (Footlogix® DD Cream Mousse)

Footlogix® DD Cream Mousse suteikia dvigubą apsaugą pėdoms. Tirštos kreminės konsistencijos ypatingai drėkinančios putos kovoja su odos senėjimo požymiais, leidžia pasiekti stulbinamų sausos pėdų odos pokyčių. Sudėtyje esanti Urea (šlapalas) išsaugo drėgmę odoje, o bioaktyvus Footlogix® patentuotas Spirulina mikrodumblio ekstraktas turi platų antibakterinių, priešgrybelinių savybių spektrą, pasižymi priešvirusiniu veikimu.  Spiraleen® užtikrina optimalią odos ląstelių apsaugą ir skatina odos regeneraciją, nesutrikdant natūralios odos mikrofloros. Tai geriausia drėkinamoji priemonė pėdų odai, kurią reikėtų naudoti, jei oda sudirgusi. Rekomenduojama naudoti vakare prieš einant miegoti.

2. Putos Kasdienei Pėdų Priežiūrai Nr. 2 (Footlogix® Daily Maintenance Formula)

Footlogix® Daily Maintenance Formula putos skirtos normaliai ir sausai pėdų odai. Jau po kelių procedūrų priemonė duos akivaizdžius rezultatus sausai, suskeldėjusiai ir sutrūkinėjusiai odai. Oda bus pastebimai sudrėkinta ir atspari. Priemonė greitai įsigeria į odą ir nepalieka lipnaus sluoksnio. Priemonės sudėtyje yra Urea (šlapalas), kuris išsaugo drėgmę odoje. Putas reikia naudoti kiekvieną dieną.

3. Putos Labai Sausai Pėdų Odai Nr. 3 (Footlogix® Very Dry Skin Formula)

Footlogix® Very Dry Skin Formula putos skirtos ypatingai sausos odos priežiūrai, apsaugai bei drėkinimui. Kliniškai įrodyta, kad produktas pagerina labai sausos pėdų odos drėgmės lygį. Priemonės sudėtyje yra Urea (šlapalas), kuris išsaugo drėgmę odoje. Oda tampa lygi ir švelni. Footlogix Very Dry Skin Formula putas saugu naudoti sergantiems diabetu, brandaus amžiaus žmonėms kaip kasdienę pėdų priežiūros priemone.

4. Putos Suskeldėjusioms Pėdoms Nr. 3+ (Footlogix® Cracked Heel Formula)

Footlogix® Cracked Heel Formula putos sukurtos specialiai suskeldėjusiems kulnams bei giliems įtrūkimams odoje. Šios putos intensyviai rūpinasi giliais, skaudančiais įtrūkimais arba ypatingai suragėjusia oda ant padų. (Pastaba: putų nereikėtų naudoti, jei įtrūkimai yra paviršiniai). Sudėtyje yra Urea (šlapalas), kuris drėkina ir saugo ypatingai suragėjusią odą bei Nakvišų aliejus, kuris gerina odos elastingumą ir spartina įtrūkimų odoje gijimą. Naudoti du kartus dienoje.

Read More
Straipsniai

KODĖL FOOTLOGIX® DAILY MAINTENANCE YRA GERIAUSIOS PUTOS PĖDŲ PRIEŽIŪRAI

Naudoti kokybišką priemonę pėdų priežiūrai yra geriausias būdas pasirūpinti sausa pėdų oda tarpuose tarp profesionalių pedikiūro procedūrų. Kasdien naudojamas geras kremas užtikrina, kad pėdų oda bus drėgna ir sveika. Toks kremas puoselėja pėdų odos grožį ir sveikatą.

Vis dėlto nustebsite sužinoję, kad geriausia kojų odos priežiūros priemonė yra visai ne kremas! Deja daugelis populiarių kremų pėdų priežiūrai suteikia tik laikinus rezultatus. Laimei Footlogix® Daily Maintenance Formula putos yra visai kitokios nei bet kuris kitas rinkoje esantis pėdų priežiūrai skirtas produktas.  Kliniškai įrodyta, kad putos saugiai ir efektyviai drėkina odą (ir išlaiko drėgmę odoje!). Rezultatus jau galima pamatyti net po pirmo panaudojimo.

Footlogix® Daily Maintenance Formula putos tai ypatinga priemonė norint palaikyti gerą ir sveiką odos būklę. Tai puikus pasirinkimas kasdienei pėdų priežiūrai. Štai kodėl.

FOOTLOGIX® UNIKALI FORMULĖ

Footlogix® Daily Maintenance Formula  putų formulė yra geresnė nei įprastų pėdų kremų, nes putos sukurtos, remiantis unikalia, Footlogix® patentuota Dermal Infusion Technology® (DIT) technologija. DIT – tai pristatymo sistema, kurios dėka aktyvieji ingredientai pasiekia visus epidermio sluoksnius, nepalieka lipnaus sluoksnio, leidžia odai atlikti visas gyvybiškai svarbias funkcijas. Footlogix® Daily Maintenance Formula putos ne tik veiksmingai didina odos drėgmės lygį, bet ir sukuria apsauginį barjerą nuo drėgmės praradimo.

NELIEKA RIEBUMO IR LIPNUMO POJŪČIO

Akivaizdu, kad rūpintis pėdomis reikia kasdien. Tačiau tai lengviau pasakyti nei padaryti! Ypač jei naudojami kremai pėdų priežiūrai palieka riebią ir lipnią plėvelę odos paviršiuje. Jei skubate į darbą ar svajojate greičiau įsiropšti į lovą, mažiausiai ko norite, tai laukti, kol kremas įsigers į pėdų odą. Taigi ką tokiu atveju linkę daryti dauguma žmonių? Deja, jie visai atsisako kasdienės pėdų priežiūros…

Viena nuostabiausių Footlogix® Daily Maintenance Formula priemonės savybių yra tai, kad ji niekada nepalieka lipnios riebios plėvelės ant odos. Neokliuzinė putų formulė užtikrina, kad veiksmingieji ingredientai pasiekia reikiamas odos vietas ir greitai įsigeria į odą. Pėdų oda tampa elastinga, nelieka lipnumo ir riebumo pojūčio, taigi mautis kojinės ir autis avalynę galima tuojau pat po užtepimo. Būtent dėl to galima tikėtis, kad rūpinsitės savo pėdomis kasdien.

SAUGU VISIEMS

Kasdien naudojamų kosmetikos priemonių saugumas turėtų rūpėti visiems, ypač sergantiems cukriniu diabetu, senjorams ir tiems, kurie kenčia nuo imuninės sistemos sutrikimų bei tiems, kurių oda yra labai jautri. Footlogix® pėdų priežiūros priemonės yra saugios bet kokio amžiaus žmonėms bei bet kokio tipo odai. Footlogix® priemonės niekada nepakenks ir nedirgins odos.

LENGVAI ĮGYVENDINAMA PĖDŲ PRIEŽIŪROS RUTINA

Footlogix® Daily Maintenance Formula putos yra specialiame flakone. Stilingas ir higieniškas buteliukas saugo gaminį nuo išorinio užteršimo bei užtikrina, kad kiekvieną kartą papurškus, putos bus lengvos ir purios. Putų sudėtyje yra mažiau vandens nei kremo konsistencijos priemonėse, todėl norint pasiekti maksimalių rezultatų, reikia labai nedidelio priemonės kiekio. Tai reiškia, kad Footlogix® Daily Maintenance formula putos yra finansiškai palankus sprendimas – tai yra labai svarbu, renkantis kasdienę pėdų priežiūros priemonę.

Reikia lengvai supurtyti putų flakoną prieš naudojimą ir purkšti, kol pasirodys graikiško riešuto dydžio putų kiekis. Kruopščiai įmasažuoti putas į pėdas, ypatingą dėmesį skiriant kulnams bei tarpupirščiams. Norint pasiekti geriausių rezultatų, Footlogix® putomis tepti sausas ir švarias pėdas du kartus dienoje.

Read More
Straipsniai

PEDIKIŪRAS KLIENTAMS, SERGANTIEMS DIABETU

Pėdų priežiūra yra ypatingai svarbi klientams, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu. Tokie žmonės neturėtų eiti į pirmą pasitaikiusį grožio saloną pedikiūro procedūrai. Kodėl? Sergantys diabetu susiduria su eile sudėtingų problemų, dėl kurių jų pėdos yra mažiau atsparios pažeidimams ir infekcijoms. Viso to priežastis – sutrikusi kraujotaka ir diabetinis nervų pažeidimas. Dėl sutrikusios odos kraujotakos diabetu sergančio žmogaus pėdų oda dažniausiai yra pernelyg sausa, trapi, linkusi į infekcinius susirgimus, o žaizdos užgyja sunkiau. Tai didina pavojingų piktžaizdžių bei infekcijų riziką. Rizika didėja kartu su didėjančiu cukraus kiekiu kraujyje, kuris pažeidžia nervines skaidulas ir atsiranda Diabetinės neuropatijos – rimtos diabeto komplikacijos – rizika. Diabetinė neuropatija pasireiškia raumenų trūkčiojimu ir galūnių sąstingiu, o tai reiškia, jog diabetu sergantis žmogus gali nepastebėti išbėrimų ar smulkių sužeidimų odoje ir jie gali komplikuotis.

Nepaisant visų rizikos galimybių, diabetu sergantis žmogus gali (ir turi!) reguliariai atlikti pedikiūro procedūrą, kad pėdų oda būtų sveika ir apsaugota nuo galimų problemų. Svarbiausia, kad pedikiūrą atliktu kvalifikuotas specialistas, kuris naudoja diabetu sergančiam žmogui tinkančias priemones. Kaip? Štai 6 patarimai, kurie padės atlikti saugų pedikiūrą, sergančiam diabetu klientui.

1. BŪTINA pasiteirauti kliento ar jis serga cukriniu diabetu

Kliento konsultacija yra svarbi kiekvienam, bet sergantiems diabetu, ji privaloma. Nesitikėkite, kad klientas pats informuos apie savo ligą … paklauskite jo! Patys įvertinkite kliento pėdas, ypatingą dėmesį skirdami diabetu sergančio žmogaus odos simptomams. Svarbiausi cukrinio diabeto simptomai tokie: sausa ir plona tarsi pergamentinis popierius oda; suragėjusi oda aplink nago volelius; nuospaudos tose vietose, kur spaudimas didžiausias ir pasikeitusi odos spalva (raudonai mėlyna arba mėlyna) apatinėje kojų dalyje ir pėdose. Pamačius šiuos požymius, netgi, jei klientas ir neserga diabetu, būtinai imkitės visų atsargumo priemonių. Būkite ypatingai atsargūs, jei kliento odoje matote atvirą žaizdą, opą ar įsimetusią infekciją.

2. NEMIRKYTI pėdų ilgiau nei 5 minutes

Pernelyg ilgas pėdų mirkymas vonelėje atveria smulkius įtrūkimus odoje, per kuriuos gali lengvai patekti mikrobai. Ilgai mirkant pėdos netenka drėgmės, o tai komplikuoja sausos odos būklę. Apsiribokite pėdų mirkymu 3-5 min drungname (ne karštame!) vandenyje ir naudokite švelnias į vandenį pilamas priemones. Footlogix Foot Soak (Nr. 13) vonelė subalansuoja odos pH, švelniai valo, drėkina, minkština ir paruošia odą kitam pedikiūro etapui. Ši vonelė turi antimikrobinį poveikį, jos sudėtyje yra Urea (šlapalas), kuris kovoja su odos dehidratacija.

3. LEISTI priemonėms atlikti savo darbą

Gležna, pavojingai plona oda gali įtrūkti ir ją lengva pažeisti. Būtent dėl šių priežasčių pedikiūro procedūros metu reikia vengti skustuvų, peiliukų, tarkučių ir naudoti nuospaudų šalinimui tik diabetu sergančiam žmogui tinkamas saugias priemones. Footlogix Callus Softener (Nr. 18) nuospaudų minkštiklis veiksmingai šalina nuospaudas nuo kulnų ir pėdų pagalvėlių be agresyvių šveitiklių ar aštrių priemonių. Tiesiog gan gausiai papurkšti priemonę ant pėdų ir leisti įsigerti apie tris – penkias minutes. Su Footlogix nerūdijančio plieno pedikiūro lopetėle saugiai pašalinti sausą odą. Drėkinanti priemonės sudėtis yra tokia saugi, kad nuospaudų minkštiklio nereikia nuplauti.

4. NEKIRPTI ir NEATSTUMTI odelių

Diabetu sergančiam žmogui įkarpa ar įpjova gali tapti rimtų problemų priežastimi. Niekada nekirpkite odelių. Nagų odelė – tai natūralus barjeras, saugantis natūralų nagą nuo patogeninių mikroorganizmų, kurie sukelia ligas. Footlogix Cuticle Softener (Nr. 11) odelių minkštiklis yra neagresyvi, saugi klientams, sergantiems cukriniu diabetu priemonė, kuri veikia negyvas odos ląsteles ir nesausina odelių aplink nagus. Naudojant Footlogix Cuticle Softener (Nr. 11) minkštiklį, išvengsite odelių sužalojimo pavojaus, o tuo pačiu ir užsikrėtimo rizikos. Odelių šalinimo procesas yra absoliučiai be kraujo, ko ne visada pavyks išvengti kerpant odeles.

5. NAUDOTI drėkinamąsias priemones, kurių sudėtyje yra Urea (šlapalas) ir antimikrobiniai ingredienatai

Odos drėkinimas yra ypatingai svarbus saugant sausą, šiurkščią ir pleiskanojančią diabetu sergančio žmogaus odą nuo įvairių problemų. Tačiau tuo pat metu reikia išlaikyti drėgmės pusiausvyrą odoje. Kai oda yra pernelyg drėgna, joje gali atsirasti pūslelių, žaizdų ar įtrūkimų, kurie gali tapti grybelio atsiradimo priežastimi. Tai yra ypatingai svarbu sergantiems diabetu, nes jiems yra sutrikęs žaizdų gijimo mechanizmas. Reikėtų naudoti priemones, kurios greitai įsigeria į odą, kurių sudėtyje yra Urea (šlapalas) bei antimikrobiniai ar priešgrybeliniai ingredientai, stabdantys mikroorganizmų, tokių kaip bakterijos ar grybeliai, dauginimąsi. Urea stipriai pritraukia drėgmę iš aplinkos, taip pat neleidžia vidinei drėgmei išgaruoti, sulaiko ją audiniuose. Urea ne tik puikiai drėkina, bet ir šalina negyvas odos ląsteles, sukietėjimus. Footlogix Very Dry Skin Formula (Nr. 3) putos idealiai tinka sergantiems diabetu arba vyresnio amžiaus žmonėms, kenčiantiems nuo atopinio dermatito ar turintiems jautrią odą. Rough Skin Formula (Nr. 7+) putų sudėtyje yra veiksmingi priešgrybeliniai ingredientai, tinkantys sausos, šiurkščios odos, linkusios į grybelinius susirgimus, priežiūrai.

NEIŠLEISKITE kliento, neaptarus su juo pėdų odos priežiūros namuose

Cukriniu diabetu sergančiam žmogui labai svarbu, kad pėdų oda būtų tinkamai sudrėkinta ir sveika – tai daug daugiau nei vien tik “graži pėdų oda“. Kasdieninė pėdų priežiūra namuose ne tik saugo odą nuo infekcijų, bet leidžia užbėgti už akių rimtoms problemoms, tokioms kaip kojų nagų ar odos pakitimai, grybelinės infekcijos t. y. problemos, kurias reikia spręsti akimirksniu, kad jos neperaugtų į rimtas komplikacijas. Lavinkite ir suteikite klientams reikiamą informaciją apie pėdų priežiūra namuose, rekomenduokite būtinas Footlogix priemones, kurias reikia naudoti kasdien, kad kojos būtų saugios.

Read More
Straipsniai

Ką rinktis: putas suskeldėjusioms pėdoms ar putas šiurkščioms pėdoms?

Regis, visi rūpinamės veido oda, bet ar naudojame reikiamą pėdų priežiūros priemonę? Kodėl tai taip svarbu? Šiuolaikinis gyvenimo būdas turi milžinišką įtaką pėdų būklei. Mūsų pėdos neša mus visą gyvenimą. Jos stukteli žemę maždaug 10,000 kartų per dieną ir joms tenka atlaikyti daugiau nei 600 metrinių tonų jėgos! Būtent dėl šių priežasčių storesnė pėdų oda atlieka apsauginę funkciją ir ji privalo būti nepažeista, sveika ir sudrėkinta.

Tam, kad pėdų oda normaliai funkcionuotų, Footlogix sukūrė unikalias priemones, skirtas pėdų odai. Kiekviena Footlogix priemonė yra sukurta tam tikrai pėdų problemai spręsti, todėl labai svarbu parinkti tinkamą priemonę, kad pasiekti maksimalius rezultatus.

Pvz.: dažnai neteisingai galvojama, kad Cracked Heel Formula (suskeldėjusiems kulnams Nr. 3+) putos yra tiesiog stipresnė Rough Skin Formula (šiurkščiai odai Nr. 7+) putų versija. Jeigu klientui leidžiama išsirinkti vieną iš šių putų, klientas paprastai pirmenybę teikia Cracked Heel Formula (suskeldėjusiems kulnams Nr. 3+) putoms, galvodami, kad šių putų dėka sausos odos problema bus išspręsta greičiau. Tačiau šių dviejų putų sudėtyje yra skirtingi ingredientai ir skirtingos jų koncentracijos, nes jos abi skirtos skirtingoms pėdų problemoms spręsti.

Šiurkšti oda

Šiurkšti tarsi švitrinis popierius oda, kurioje yra paviršiniai įtrūkimai, net ir reguliariai drėkinama gali būti (ir dažniausiai yra!) grybelinės infekcijos pasekmė. Kol grybelis nebus nugalėtas, net stipriausiai drėkinančios priemonės neišgydys šiurkščios, šerpetojančios, su mikro įtrūkimais pėdų odos. Būtent šiam tikslui Footlogix Rough Skin Formula (šiurkščiai odai Nr. 7+) putose yra priešgrybeliniai / antimikrobiniai ingredientai, Klotrimazolis ar Spirulina, kurie veiksmingai prižiūri ir gydo šiurkščią odą bei kovoja su odos išsausėjimu. Smulkūs įtrūkimai pėdų odoje – tai ideali terpė grybelinėms infekcijoms patekti į odą, todėl Footlogix Rough Skin Formula (šiurkščiai odai Nr. 7+) putose yra reikiamas šlapalo kiekis, kuris išsaugo drėgmę odoje, dėl ko nyksta paviršiniai įtrūkimai, o pėdos tampa lygios ir švelnios.

Suskeldėjusi oda

Giliai įtrūkę kulnai, kai įtrūkimai odoje plečiasi ir kraujuoja, yra visai kas kita negu paviršiniai įtrūkimai, esantys sausoje, šiurkščioje ir šerpetojančioje odoje. Kai įtrūkimai yra gilūs Footlogix Cracked Heel Formula (suskeldėjusiems kulnams Nr. 3+) putos duos akivaizdžius rezultatus, kuriuos žmogus ir pajaus, ir pamatys. Šiose putose nėra priešgrybelinių ingredientų. Jose yra didelė koncentracija šlapalo (Urea), kuris maksimaliai drėkina odą, o Nakvišų aliejus gerina odos struktūrą. Putos intensyviai drėkina ir minkština odą, todėl greitai nyksta gilūs įtrūkimai ir įplyšimai.

Visos Footlogix priemonės sukuria apsauginį odos barjerą, tačiau išlaiko odos pralaidumą, nepalieka riebaus sluoksnio. Jos pagamintos remiantis Dermal Infusion Technology®, kurios dėka aktyvūs ingredientai įsiskverbia į odos sluoksnius. Kiekvienoje priemonėje yra tikslus reikiamų ingredientų kiekis bei tiksli jų koncentracija tam, kad išspręstų vieną ar kitą pėdų odos problemą. Todėl labai svarbu teisingai nustatyti odos problemą ir parinkti teisingą priemonę, kuri padės pasiekti geriausius rezultatus.

Read More
Straipsniai

KAIP PAŠALINTI SAUSĄ PĖDŲ ODĄ?

AR SAUSA PĖDŲ ODA YRA PROBLEMA?

Taip! Be abejo, šiurkšti, suskilinėjusi, sausa pėdų oda yra neišvaizdi ir kelia diskomfortą, tačiau tai nėra tik nedidelis nepatogumas. Nepasirūpinus, ypatingai sausa pėdų oda gali sukelti rimtų padarinių sveikatai, ypač tiems žmonėms, kurie serga cukriniu diabetu, kurių sutrikusi kraujotaka, dėl ko pėdų oda sausa ir trapi.

Kaip šiek tiek sausa oda gali tapti rimtų susirgimų priežastimi? Sausoje odoje atsiranda mikro įtrūkimai, kurie daro neigiamą įtaką odos gebėjimui atlikti pagrindinę funkciją t. y. saugoti odą. Į šiuos pėdų odos smulkius įtrūkimus nereikėtų žvelgti kaip į nereikšmingą dalyką, mat dėl jų galima pasigauti bakterinę infekciją, virusą ar lengvai užsikrėsti grybeliu. Tokiu būdu padų odoje atsiranda opų ir lėtai gyjančių žaizdų. Nereta žaizdų infekcijos pasekmė yra amputacijos. Norint tinkamai apsaugoti pėdas nuo bakterijų, grybelių ar virusų, reikia pasirūpinti, kad oda būtų sveika, elastinga, nepraradusi drėgmės, be nuospaudų ir įtrūkimų.

SAUSOS PĖDŲ ODOS PRIEŽIŪRA

Norint tinkamai prižiūrėti sausą pėdų odą, labai svarbu naudoti priemones, skirtas sausai odai, kurios giliai prasiskverbia į suragėjusią odą ir aprūpina drėgme, bet ne aliejumi, kuris sausina pėdų odą. Veiksmingose sausai pėdų odai skirtose priemonėse gali būti veikliosios medžiagos, kurios sprendžia pagrindinę pėdų odos problemą (pvz. “atleto pėda”). Džiugu, kad Footlogix® sukūrė drėkinamąsias priemones pėdoms, kurios drėkina ir atstato ypatingai sausą pėdų odą bei leidžia odai atlikti visas gyvybiškai svarbias funkcijas.

Veiksmingiausias būdas pasirūpinti sausa pėdų oda yra pradėti nuo profesionalaus Footlogix pedikiūro. Tokio pedikiūro metu pedikiūro specialistas pamirkys sausas pėdas vonelėje, su nerūdijančio plieno lopetėle pašalins sausą odą (jei reikia) ir pateps pėdas tinkama Footlogix® drėkinamąja priemone. Po pedikiūro procedūros pedikiūro specialsitas rekomenduos Jums, kokią Footlogix sausai odai skirtą priemonę reikia naudoti namuose. Daugelis rezultatus pajus jau po pirmos priemonės naudojimo savaitės. Footlogix® priemonės sausai odai yra ypatingai veiksmingos. Būtent dėl to Footlogix® priemones darbui renkasi daugelis grožio salonų daugiau nei 70-yje pasaulio šalių!

FOOTLOGIX® PUTOS SAUSAI ODAI

Footlogix® – sausos pėdų odos būklę gerinančios priemonės putų pavidalu, buvo sukurtos remiantis moksliškai pagrįsta „Dermal Infusion Technology®“ (DIT) technologija. Naudojant „Dermal Infusion Technology®“, atitinkamą pėdų odos problemą sprendžiančios veikliosios medžiagos greičiau ir giliau pasiekia pažeistas odos vietas. Priemonių poveikis pastebimas vos po kelių dienų. Footlogix® putos yra švelnios ir purios, jų sudėtyje nėra alkoholio, turinčio džiovinamąjį poveikį odai bei kvapiklių, kurie gali dirginti sausą odą. Visas Footlogix® priemones saugu naudoti sergantiems diabetu, brandaus amžiaus žmonėms ir tiems, kurių nusilpusi imuninė sistema.

Putas reikia švelniai supurtyti prieš naudojimą ir graikinio riešuto dydžio putų kiekį įmasažuoti į švarias, sausas pėdas du kartus dienoje (pirmas dvi savaites), o vėliau – vieną kartą per dieną. Ypač atidžiai įtrinti putas į kulnus ir pėdos pagalvėlę.

FOOTLOGIX® PRIEMONĖS SAUSAI ODAI

Footlogix siūlo keturias drėkinamąsias priemones, kurių kiekvienoje yra konkrečios veikliosios medžiagos ir skirtingos jų koncentracijos, kurių reikia būtent sausos odos problemoms spręsti. Jeigu pageidaujate patarimo, kurią iš keturių Footlogix® drėkinamųjų priemonių Jums geriausia naudoti, kreipkitės į savo pėdų priežiūros specialistą arba Footlogix® kompanijos atstovus Jūsų šalyje. Footlogix® su malonumu aptars Jūsų pėdos būklę ir patars, kurią priemonę įsigyti, kad pajustumėte akivaizdžius teigiamus pokyčius sausose pėdose.

Apsauginės putos pėdoms Nr. 1 (Footlogix® DD Cream Mousse)

Footlogix® DD Cream Mousse suteikia dvigubą apsaugą pėdoms. Tirštos kreminės konsistencijos ypatingai drėkinančios putos kovoja su odos senėjimo požymiais, leidžia pasiekti stulbinamų sausos pėdų odos pokyčių. Sudėtyje esanti Urea (šlapalas) išsaugo drėgmę odoje, o bioaktyvus Footlogix® patentuotas Spirulina mikrodumblio ekstraktas turi platų antibakterinių, priešgrybelinių savybių spektrą, pasižymi priešvirusiniu veikimu.  Spiraleen® užtikrina optimalią odos ląstelių apsaugą ir skatina odos regeneraciją, nesutrikdant natūralios odos mikrofloros. Tai geriausia drėkinamoji priemonė pėdų odai, kurią reikėtų naudoti, jei oda sudirgusi. Rekomenduojama naudoti vakare prieš einant miegoti.

Putos Kasdienei Pėdų Priežiūrai Nr. 2 (Footlogix® Daily Maintenance Formula)

Footlogix® Daily Maintenance Formula putos skirtos normaliai ir sausai pėdų odai. Jau po kelių procedūrų priemonė duos akivaizdžius rezultatus sausai, suskeldėjusiai ir sutrūkinėjusiai odai. Oda bus pastebimai sudrėkinta ir atspari. Priemonė greitai įsigeria į odą ir nepalieka lipnaus sluoksnio. Priemonės sudėtyje yra Urea (šlapalas), kuris išsaugo drėgmę odoje. Putas reikia naudoti kiekvieną dieną.

Putos Labai Sausai Pėdų Odai Nr. 3 (Footlogix® Very Dry Skin Formula)

Footlogix® Very Dry Skin Formula putos skirtos ypatingai sausos odos priežiūrai, apsaugai bei drėkinimui. Kliniškai įrodyta, kad produktas pagerina labai sausos pėdų odos drėgmės lygį. Priemonės sudėtyje yra Urea (šlapalas), kuris išsaugo drėgmę odoje. Oda tampa lygi ir švelni. Footlogix Very Dry Skin Formula putas saugu naudoti sergantiems diabetu, brandaus amžiaus žmonėms kaip kasdienę pėdų priežiūros priemone.

Putos Suskeldėjusioms Pėdoms Nr. 3+ (Footlogix® Cracked Heel Formula)

Footlogix® Cracked Heel Formula putos sukurtos specialiai suskeldėjusiems kulnams bei giliems įtrūkimams odoje. Šios putos intensyviai rūpinasi giliais, skaudančiais įtrūkimais arba ypatingai suragėjusia oda ant padų. (Pastaba: putų nereikėtų naudoti, jei įtrūkimai yra paviršiniai). Sudėtyje yra Urea (šlapalas), kuris drėkina ir saugo ypatingai suragėjusią odą bei Nakvišų aliejus, kuris gerina odos elastingumą ir spartina įtrūkimų odoje gijimą. Naudoti du kartus dienoje.

Taip pat skaitykite...

VYRŲ PĖDŲ PRIEŽIŪRA

Žmogaus pėdos kasdien daugybę kartų stukteli žemės paviršių. Suaugęs žmogus per dieną vidutiniškai žengia apie 5000 žingsnių, taigi pėdos būna

PREMIUM KLASĖS PROFESIONALŪS FOOTLOGIX® ĮRANKIAI PERKELS PEDIKIŪRO PASLAUGAS Į AUKŠTESNĮ LYGMENĮ

Pėdų priežiūros specialistams tenka ypatinga atsakomybė t. y. įvertinti pėdų būklę ir žinoti, kaip veiksmingai spręsti pėdų odos problemas. Būtent

GRYBELIS TARP MŪSŲ

Profesionalios pėdų priežiūros poreikis ypač išryškėja užsikrėtus pėdų grybeliu. Grybelinė infekcija yra gana dažnas, tačiau suvaldomas pėdų odos susirgimas, kurio

RINKINYS PĖDŲ PRIEŽIŪRAI NAMUOSE

Footlogix® priemonių liniją papildė priemonių, skirtų pėdų priežiūrai namuose, komplektas. Tai puiki galimybė pedikiūro profesionalams praplėsti mažmeninę prekybą ir paskatinti

KAIP PAŠALINTI SAUSĄ PĖDŲ ODĄ?

AR SAUSA PĖDŲ ODA YRA PROBLEMA? Taip! Be abejo, šiurkšti, suskilinėjusi, sausa pėdų oda yra neišvaizdi ir kelia diskomfortą, tačiau

KODĖL FOOTLOGIX® DAILY MAINTENANCE YRA GERIAUSIOS PUTOS PĖDŲ PRIEŽIŪRAI

Naudoti kokybišką priemonę pėdų priežiūrai yra geriausias būdas pasirūpinti sausa pėdų oda tarpuose tarp profesionalių pedikiūro procedūrų. Kasdien naudojamas geras

PEDIKIŪRAS KLIENTAMS, SERGANTIEMS DIABETU

Pėdų priežiūra yra ypatingai svarbi klientams, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu. Tokie žmonės neturėtų eiti į pirmą pasitaikiusį grožio saloną

Ką rinktis: putas suskeldėjusioms pėdoms ar putas šiurkščioms pėdoms?

Regis, visi rūpinamės veido oda, bet ar naudojame reikiamą pėdų priežiūros priemonę? Kodėl tai taip svarbu? Šiuolaikinis gyvenimo būdas turi

KĄ DARYTI, JEI JŪSŲ KOJOS SUNKIOS IR PAVARGUSIOS

Jei po ilgos darbo dienos vakare jaučiate, kad jūsų kojos skausmingos, apsunkusios ir pavargusios, jūs ne viena. Mūsų pėdos stukteli

Penki faktai, kuriuos reikia žinoti apie Pėdų Grybelį

Užsikrėsti nagų grybeliu yra labai paprasta. Galbūt įtariate, jog susidūrėte su nagų grybelių? Skaitykite toliau ir sužinokite 5 svarbiausius dalykus,

Read More
Straipsniai

KĄ DARYTI, JEI JŪSŲ KOJOS SUNKIOS IR PAVARGUSIOS

Jei po ilgos darbo dienos vakare jaučiate, kad jūsų kojos skausmingos, apsunkusios ir pavargusios, jūs ne viena. Mūsų pėdos stukteli žemę maždaug 10.000 kartų per dieną. Pėdoms tenka atlaikyti daugiau nei 600 metrinių tonų jėgos. Daugeliui žmonių kojų nuovargį sukelia ilgalaikis stresas ir įtampa. Pernelyg didelis fizinis krūvis (sunkios treniruotės ar ilgos darbo valandos stovint) gali sukelti sunkių padarinių, kojos tampa sunkios ir skausmingos.  Tačiau nepakankamas krūvis pėdoms (arba apskritai fizinio aktyvumo stoka) taip pat gali sukelti nepageidaujamų padarinių t. y. skausmą ar mėšlungį.  Beje, dažnai išaiškėja, kad kojų skausmo priežastys gali būti visai kitos.  Tam, kad išsirinkti tinkamas pėdų priežiūros priemones, būtina nustatyti tikrąsias skausmingų ir apsunkusių kojų priežastis.

Kas sukelia skausmą ir nuovargį kojose?

Ne tik pernelyg didelis ar nepakankamas krūvis gali sukelti kojų ir pėdų skausmą bei apsunkimą. Pirmiausiai tai gali būti siejama su brandžiu amžiumi.  Senstant keičiasi žmogaus jungiamasis audinys (kremzlė), todėl ilgainiui atsiranda maudimo ir tempimo jausmas. Kraujotakos sutrikimai taip pat tampa kojų skausmo kaltininkais. Kodėl? Esant prastai kraujotakai, kraujas sunkiau kyla nuo kojų link širdies. Kai kraujas užsistovi venose, sunkiau nuteka širdies link, atsiranda kojų sunkumo ir nuovargio jausmas. Būtent todėl žmonės, kurie serga diabetu ar ateroskleroze, kurių sutrikusi kraujotaka, dienos pabaigoje dažnai skundžiasi patinimu ir nuovargiu pėdose ir kulkšnyse.

Dar viena pavargusių ir sunkių kojų priežastis – venų varikozė. Pagrindinė kojų venų varikozės priežastis – sutrikusi kraujotaka. Venų varikozė itin dažna problema, nuo kurios kenčia apie 30% žemės gyventojų.  Šis negalavimas atsiranda tuomet, kai mažų paviršinių venų sienelės praranda elastingumą ir jose ima tvenktis kraujas.  Venos išsiplečia, odos paviršiuje pasirodo venų mazgeliai. Ši venų būklė yra sveikatos priešas, kuris sukelia kojų jautrumą, sunkumą ir skausmą po vaikščiojimo ar stovėjimo.

Pėdų ir kojų skausmus gali lemti daugybė kitų sveikatos sutrikimų. Pvz.: dėl sveikatos būklės ar naudojamų vaistų, kurie gali mažinti kalio kiekį kraujyje, kojos gali būti sunkios ir pavargusios. Nėštumas, nutukimas ir net rūkymas gali tapti pėdų skausmo ir kojų nuovargio priežastimi.

Kreipkitės į gydytoją, kad įsitikintumėte, jog skaudančios ir pavargusios kojos nėra rimtų ligų, reikalaujančių gydymo, simptomai. Tačiau dažniausiai nuovargio kojose galima išvengti atlikus kelis gyvenimo būdo ir kojų priežiūros pakeitimus namuose.

Judėjimas ir Pratimai

Akivaizdu, jei esate sėslus žmogus, judėjimas jums padės išspręsti skaudančių pėdų problemą. Dėl neveiklumo ilgainiui raumenys silpsta. Jei raumenys nusilpę, tikėtina, kad jie ims skaudėti dėl paprastos kasdienės veiklos. Fizinis aktyvumas stimuliuoja kraujotaką audiniuose ir užtikrina, kad kojos bus sveikos. Kai kurie žmonės susiduria su atvirkštine problema. Pavargusios ir sunkios kojos gali būti tų žmonių, kurie yra ypatingai fiziškai aktyvūs, kai raumenims tenka didelis krūvis. Taigi, jei fiziškai daug dirbate, suteikite galimybę kojoms pailsėti. Be poilsio kojų raumenys tiesiog nespėja atsigauti. Be to, nepaisant aktyvumo lygio, prieš bet kokią fizinę veiklą, rekomenduojama atlikti tempimo pratimus. Tai padės išvengti skausmingų pojūčių kojose.

Būnant fiziškai aktyviu, tačiau atliekant tam tikrus pratimus, galima išvengti nemalonių pojūčių kojose. Keturgalvio raumens tempimo pratimai yra ypač svarbūs, nes tai yra masyvus raumuo. Kai pavargsta keturgalvis raumuo, ima skaudėti visą koją. Taigi šio raumens tempimas padės sumažinti sunkumą kojose. Tiesiog, laikykitės už kėdės ar prekystalio, atsistokite ant vienos kojos ir suimkite kitą koją už savęs. Sulenktą koją šiek tiek pastumkite į priekį. Išlaikykite tempimą apie 30s, tuomet sulenkite kitą koją. Pakartokite dar du kartus.

Blauzdai naudingi blauzdos tempimo pratimai. Kad išlaikyti pusiausvyrą, laikykitės kėdės atlošo. Atsistokite ant pirštų galiukų (pėdų pagalvėlių) ir išlikite tokioje padėtyje bent kelias sekundes. Tuomet nusileiskite ant kulnų ir vėl pakartokite šį pratimą.

Gyvenimo būdo pakeitimai

Keli gyvenimo būdo pokyčiai gali padėti išvengti sunkumo kojose. Pavyzdžiui, jei turite antsvorio, keli numesti kilogramai sumažins spaudimą pėdose ir padės pašalinti kojų nuovargį. Beje, per didelis druskos vartojimas skatina skysčių susilaikymą bei patinimą, dėl ko gali skaudėti kojas ir pėdas. Taigi, sumažinus druskos vartojimą, sumažėja ir skysčių kaupimasis. Tokiu būdu galima išvengti kojų patinimo. Galiausiai įsitikinkite, kad vartojate organizmui reikalingą skysčių kiekį. Dehidratacija gali sukelti kojų mėšlungį bei diskomfortą kojose.

Kraujotakos palaikymas

Po ilgo visą dieną trunkančio fizinio aktyvumo ar darbo stovint kraujas gali pradėti telktis apatinėse galūnėse, o tai ima varginti.  Kompresinės kojinės tai puiki priemonė, sukurianti spaudimą, kuris tolygiai pasiskirsto nuo kojų apačios į viršų ir padeda jaustis lengviau. Rūkymas – tai dar viena priežastis dėl ko gali sutrikti kraujotaka. Kaip? Cigaretėse esantis nikotinas stipriai veikia kraujagysles, jas sutraukdamas. Metus rūkyti kojų kraujo cirkuliacija juntamai pagerėja, taigi ir kojų skausmas tampa mažiau varginantis.

Footlogix® Pasiūlymas Pavargusioms Kojoms

Net jei esate fiziškai aktyvus žmogus, reguliariai atliekate pratimus kojoms, rūpinatės savo sveikata ir kraujotaka, vis tiek galite susidurti su skaudančių ir sunkių kojų problema. Būtent tuomet gali padėti Footlogix® pėdų ir kojų priežiūros priemonės. Tarpe Footlogix® priemonių yra speciali priemonė, skirta pavargusioms pėdoms: Footlogix® Tired Leg Formula. Tai ypatinga priemonė, gerinanti veninę kraujotaką, slopinanti stresą ir mažinanti diskomfortą. Priemonės sudėtyje yra unikalūs ingredientai, kaip pvz.: urea (šlapalas), kuris pritraukia ir išlaiko drėgmę odoje; paprastasis kaštonas, palaiko venų sienelių tonusą, mažina edemą (patinimus nuo skysčių kaupimosi organizmo audiniuose); Hamamelis, kuris turi priešuždegiminį poveikį, naudojamas gydant uždegimus, patinimus. Footlogix® Tired Leg Formula – tai ypatingai veiksminga priemonė pavargusioms ir sunkioms kojoms, kurią rekomenduoja podologai, esant lėtiniam venų nepakankamumui ir varikozei.

Tam, kad atgaivinti pavargusias ir sunkias kojas, Footlogix® Tired Leg Formula putas galima naudoti tiek kartų dienoje, kiek norite. Rekomenduojama putas išplakti prieš naudojimą. Išspauskite graikinio riešuto dydžio putų rutuliuką ir įmasažuokite į pėdas ir kojas. Priemonė vėsina ir gaivina odą, greitai įsigeria ir nepalieka lipnaus sluoksnio. Todėl mautis kojines ir autis batus galima tuojau pat po užtepimo. Footlogix® Tired Leg Formula putas rekomenduojama naudoti su kompresinėmis kojinėmis/pėdkelnėmis, nes priemonės sudėtyje nėra elastinį audinį ardančių ingredientų.

Footlogix® – transformacinė pėdų priežiūros priemonių linija, sukurta remiantis unikalia, moksliškai pagrįsta, novatoriška Dermal Infusion Technology® (DIT) technologija. Su Dermal Infusion Technology® tam tikrą pėdų odos problemą sprendžiantys aktyvieji ingredientai greičiau ir giliau pasiekia pažeistas pėdų odos vietas. Priemonės sukurtos naudojant farmacinio lygio veikliuosius ingredientus.

Visos Footlogix® priemonės sukuria ant odos apsauginį barjerą, kuris saugo odą nuo sausumo ir užrakina drėgmę, tuo pat metu išlaiko odos pralaidumą ir leidžia odai atlikti visas įprastas funkcijas. Footlogix® priemonės sukurtos suteikti veiksmingą pagalbą dėl įvairių priežasčių pažeistai pėdų odai: sergantiems diabetu, garbaus amžiaus žmonėms ir visiems, kurie kenčia nuo imuninės sistemos sutrikimų ar turintiems jautrią odą.

12